Asuminen | Asukkaan koti – asukkaan ehdoilla

iina_akseliIina & Akseli -koti, Kaarina

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista kehitysvammaisille henkilöille pienessä 15+1 paikkaisessa asumisyksikössä Kaarinan Koristossa. Yksikkö sijaitsee aidosti muun asutuksen keskellä. Sieltä on toimivat liikenneyhteydet Kaarinan keskustaan ja edelleen Turkuun ja muihin kuntiin.

Rakennuksessa on 40 neliöinen työ-ja päivätoimintatila. Toimintatilaan siirrytään pääsääntöisesti talon ulkokautta, mutta sinne on kulku myös sisäkautta. Tämä mahdollistaa nopean avun saamisen yksikön puolelta, mikäli sellaista jostain syystä tarvitaan.

Työ- ja päivätoiminnan lisäksi jokaisella asukkaalla on yksi ns. kotipäivä viikossa. Tällöin asukas harjoittelee yhdessä ohjaajan kanssa päivittäisiä toimintoja, kuten oman huoneen siivousta ja ruoanlaittoa.Ympärivuorokautisen asumispalvelun lisäksi rakennuksessa on yksi erillinen yksiö (35m2). Yksiö toimii harjoitteluasuntona matkalla kohti itsenäistä asumista. Tarvittavan tuen asukas saa yksiköstämme oman palvelusuunnitelmansa mukaisesti.

Yksikön suunnittelussa on huomioitu kehitysvammaisten henkilöiden tarpeet asumisen suhteen. Asunnoista neljä on suunniteltu niin, että ne voidaan tarvittaessa muuttaa pariskunta-asunnoiksi.

Yhdestä viiden asukkaan ryhmäkodista on oma erillinen käynti ulos. Tähän tilaan voivat muuttaa asukkaat, jotka tarvitsevat jostain syystä enemmän omaa rauhaa. Pientilaan on kulku myös pääoven kautta.

Jokaisessa asunnossa on optio minikeittiölle. Pieniä keittiöitä rakennuksessa on valmiina kolme, suuremman kotikeittiön lisäksi. Pienkeittiöissä ruoanvalmistuksen harjoittelu on helppoa ja sille on runsaasti mahdollisuuksia.

Voit tiedustella vapaita paikkoja ottamalla meihin yhteyttä.